Misto Dobra – City of Goodness

Före kriget drev Misto Dobra ett kriscenter för våldsutsatta kvinnor och barn. Efter krigets start har de tagit emot tre fullbelagda barnhem från östra Ukraina och de har tagit emot flyktingar (kvinnor och barn) från områden nära fronten. Misto Dobra är fortfarande ett kriscenter men driver nu även barnhem, förskola och flyktingcenter. De hjälper även fattiga familjer, barnsjukhus samt ensamma och fattiga äldre med mat, medicin och andra behov.

Donera ditt bidrag

Många fler människor behöver hjälp

Fler människor än vad Misto Dobra idag kan hjälpa, behöver hjälp. På centret bor idag cirka 250 kvinnor och barn. Många av dessa barn är svårt traumatiserade till följd av kriget. Flera av barnen har stora och svåra funktionsnedsättningar. Flera av barnen är föräldralösa.

Misto Dobra arbetar nu med att utöka sin kapacitet för att kunna hjälpa fler drabbade.

Tillsammans med våra systerbolag i NHC Group: Hero, Norlandia & Kidsa dagis, Frösunda och Norlandia Care startar vi nu vår insamlingskampanj till stöd för Misto Dobra. Via denna sida och i våra sociala medier kan du följa och ta del av projektet och vår kommande resedagbok när vi besöker centret i Ukraina.

Många små insatser kan bli till något stort och ge viktig hjälp och stöd till barnen som är på flykt undan kriget. Vi är många som tillsammans kan göra skillnad.

Kvinnor och barn flyr från kriget till City of Goodness!

Swisha ditt bidrag till Misto Dobra

Scanna QR-koden i din Swish-app eller swisha valfritt belopp till 123 301 79 10 (mottagare Norlandia Care AB) för att hjälpa Misto Dobra i deras framtida arbete.

Besök Misto Dobras hemsida för att hitta alternativa lösningar för att donera ditt bidrag.