Evakuering, rehabilitering och husbygge

På Misto Dobra bor det ca 200 barn som har kommit hit antingen på flykt undan kriget eller tillsammans med sina mammor för att undkomma våld i hemmet. Långt många fler än de som bor här behöver hjälp och Misto Dobra, med Marta i spetsen säger inte nej till den som behöver hjälp. Man ger inte upp. Man hittar en lösning. 

För att kunna hjälpa fler undan kriget pågår just nu ett bygge av ytterligare ett boendehus som ska kunna ta emot ännu ett barnhem, som evakueras från nära fronten. Huset är klart inom några veckor och evakueringen från fronten påbörjas då. 

Ett hus för lek och trygghet 
Det är bland annat till det här huset NHCgroups bidrag har gått. Huset är inrett för lek men med ett tryggt skyddsrum i källaren. Utanför huset pågår anläggningen av en trädgård som ska innehålla plats för lek samt odling av örter för Misto Dobras enda läkare, som även är utbildad i örtmedicin. 

Rehabiliteringshuset 
Ett hus för fysisk rehabilitering håller också på att byggas i detta nu. Här ska barn med fysiska krigsskador få rehabilitering. Tack vare gåvor och donationer har man kunnat påbörja bygget. En hel del träningsutrustning har donerats och mer behövs. 

Psykologens lurviga assistenter 
För några veckor sedan flyttade den dräktiga katten in på barnpsykologens rum och nu har äntligen kattungarna kommit till allas stora glädje. 

I dagsläget finns det bara en barnpsykolog anställd. Hon berättar för oss att hon har hunnit påbörja terapi med 28 av 200 barn och att djuren är viktiga i barnens återhämtning och att de bidrar mycket i hennes arbete.
Hon är tacksam. Hon är viktig. Hon är bara en. Fler behövs. 

Inom några veckor kommer ett ytterligare barnhem med fler barn som behöver stöd för kropp och själ. Kostnaden för en barnpsykolog är ca 4000 kronor i månaden. I våra mått mätt en låg kostnad. 

Vi kan alla hjälpa till för att göra skillnad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *