Aberias aktivitetsdag tillsammans med WeYouMe och Made for Movement

Den 9 april bjuder vi tillsammans med WeYouMe och Made for Movement in till olika aktiviteter på Aberiakontoret. Under dagen kan du klämma och känna på hjälpmedel för barn och unga, samtala och få information om att ansöka personlig assistans, delta i workshop i hur man bygger personlig assistans utifrån självbestämmande och livskvalitet samt få demo av assistansverktyget ViewMe. Vi bjuder även på härligt mingel, lunch och fika under dagen.

Vi tillsammans med WeYouMe och Made for Movement finns på plats från 10:00 – 18:00 och det går bra att droppa in som det passar under dagen. Det bjuds på fika och frukt under hela dagen.

Följande aktiviteter måste förbokas då det är begränsat antal platser:

⏰ 12:00-13:00

Lunchmingel och information om att söka personlig assistans

– Anmälan sker till din kundansvarige eller info@aberia.se
– Begränsat antal platser

Vi bjuder på lunch och information om att söka personlig assistans. Vi finns på plats för att ge generell och individuell information om processen att söka personlig assistans.

Det här är ett bra tillfälle för dig som vill lära mer, för dig som är ny inom assistans eller för dig som kan behöva fler timmar.

14:00-16:00

Workshop om de åtta kärnområdena för livskvalitet

– Anmälan sker till din kundansvarige eller
info@aberia.se
-Begränsat antal platser

Välkommen till en workshop där du får lära dig om de åtta kärnområdena för livskvalitet och hur du kan använda de i ditt arbete.

Målgrupp: Assistansberättigade, personliga assistenter, anhöriga och de i den assistansberättigades nätverk.

Anmäl dig till workshop i de åtta kärnområdena

🖥️ Demo av ViewMe

Under dagen så kommer det finnas möjlighet att blicka in i det digitala assistansverktyget ViewMe. Vi kommer finnas på plats och hålla i demo för dom som är intresserade av att veta hur ViewMe kan underlätta i vardagen både för dig som assistansberättigad, assistent och närstående.

Made for Movement

Vi tycker att det är viktigt att få veta vilka hjälpmedel som finns och hur de eventuellt skulle kunna hjälpa eller stjälpa. Denna dag är det fokus på hjälpmedel för barn och unga. Det är alltid din ansvariga hjälpmedelsförskrivare som beslutar vilket hjälpmedel som är bäst för er utifrån det syfte ni vill uppnå. Ta chansen att titta, ställa frågor, känna och kanske testa en storlek som passar dig som förälder/vuxen assistent.

Du behöver inte anmäla dig men om du önskar att ett specifikt hjälpmedel i specifik storlek finns på plats behöver du höra av dig till: serena.eriksson@madeformovement.com 

WeYouMe/ViewMe finns på plats hela dagen mellan 10:00-18:00 för mingel, samtal, fika- och fruktstunder.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *